Ervaringen blote voetenwandeling

Onlangs was de eerste blote voetenwandeling. Met een enthousiaste groep deelnemers wandelden wij in de omgeving van de Schaapskooi in Heerde. Wij zijn de avond gestart met een aantal voetoefening en zijn daarna gaan wandelen. De wandeling vond plaats op een gevarieerde ondergrond zoals zandgrond, bosgrond, gras, heide , betonpad enz.

Hierdoor konden we goed ervaren hoe de verschillende ondergronden aanvoelden en welke prikkels dit gaf zoals warm en koud,  hard en zacht. 

In het begin werd er nog voorzichtig gewandeld en goed gekeken waar men de voeten neerzette. Later raakten we  steeds meer  vertrouwd  met de ondergrond en gingen we steeds vrijer wandelen en bewegen. Het kind in je komt weer naar boven omdat je alles wilt uitproberen hoe het voelt.  Het verschil met gewoon wandelen is dat je op je blote voeten kleinere passen maakt.  Hierdoor heb je een natuurlijker belasting van je lichaam. 

Na een wandeling van een uur waren we terug bij het begin punt. De reacties van de deelnemers waren onder andere:

  • Erg leuk om te doen
  • Voor herhaling vatbaar
  • Nooit verwacht dat ik dit ooit zou doen
  • Het is me erg meegevallen 

Wij zijn dan ook zeker van plan om in de toekomst vaker een wandeling te organiseren. Als je mee wilt doen geef dan je e-mail adres aan ons door en wij houden je op de hoogte.