Workshop Balans - op je blote voeten?

Waarom zou je gaan wandelen op je blote voeten? Dit willen Mieke Poppema van Muevo Cesartherapie & Coaching, en Anja van ‘t Hul van Podototaal Podologie je graag vertellen. Zij doen dit tijdens de workshop: ‘Balans met de voeten als basis’ en uiteraard gaan we dit ook in de praktijk brengen met een ‘blote voetenwandeling’. 

De workshop staat in het teken van balans en het belang van goed evenwicht. Mieke van Muevo Cesartherapie & Coaching en Anja van Podototaal Podologie besteden allebei, vanuit hun eigen specialisme, aandacht aan evenwicht en balans. Daarnaast zoeken zij hierin ook de samenwerking met elkaar.  

De workshop zal bestaan uit twee avonden. De eerste avond, dinsdag 25 juni 2019 zal een informatieve en een interactieve avond zijn. Vanuit de oefentherapie zal er aandacht zijn voor houding en balans. Vanuit de podologie zal het thema balans en voetentraining centraal staan. Tijdens de workshop worden er diverse oefeningen gedaan en wordt er antwoord gegeven op de vraag waarom je op je blote voeten zou gaan wandelen. Dit deel van de workshop vindt plaats in Sportscenter Bijsterbosch (Veldkampseweg 2A) in Heerde, waar Anja één dag in de week praktijk houdt. Vanaf 18:45 uur staan de koffie en thee klaar, de workshop begint om 19:00 en duurt tot ongeveer 21:00 uur. 

Op de tweede avond, donderdag 4 juli, vindt de wandeling plaats. We verzamelen hiervoor om 18.45 uur bij Sportscenter Bijsterbosch en zullen van daaruit vertrekken naar het startpunt. Tijdens deze avond kun je ervaren hoe het is om op je blote voeten te lopen, ervaren hoe verschillende ondergronden aanvoelen en wat de invloed is op de verschillende spieren en op de balans. De avond zal starten met een aantal voetoefeningen en daarna gaan we op pad voor een wandeling van ongeveer 3-4 kilometer waarvoor een klein uurtje onderweg zijn. Belangrijk is dat je tijdens de wandeling een paar schoenen bij je hebt, zodat je deze onderweg kan aantrekken als het nodig is. Ook is het praktisch om een handdoek mee te nemen.

Deelname is geheel op eigen risico. Graag van te voren aanmelden.

De kosten zijn € 10,00 per avond, kom je beide avonden dan zijn de totale kosten € 15,00.

Voor aanmelden en/of vragen, neem contact op met Mieke of Anja. Er ligt ook een inschrijflijst bij de balie in de sportschool. Wil je aangeven op welke avond(en) je komt?

Mieke (tel: 0578-695116/06-54938065 - mail: info@muevo.nu – www.muevo.nu)
Anja (tel: 06-12266849 - mail: info@podototaal.nl - www.podototaal.nl). 

Wij zien er naar uit je te verwelkomen op de workshop en/of de blote voetenwandeling!